Gewoon goed schoorsteenvegen! 

Goed en proper schoorsteenvegen in Zuid Limburg, dat is wat we graag voor u doen.
Want, zeg nou zelf; Schoorsteenbrand, daar zit toch niemand op te wachten!

Lees verder
Afspraak maken

Waarom schoorsteenvegen?

Van vuur kunnen we allemaal genieten. Zo lang het vuur maar in de haard blijft tenminste.     Het niet op tijd of niet goed vegen is oorzaak nummer 1 van schoorsteenbrand. Van de 6000 uitrukken voor brand, rukt de brandweer 2500 keer per jaar uit voor schoorsteenbrand. Dus bijna de helft van alle branden in Nederland zijn schoorsteenbranden!

Niet alleen helpt een goede schoorsteenveger brand te voorkomen maar een goede schoorsteen en een schoon kanaal zorgen ook voor:

 • een betere trek
 • een betere verbranding van het hout in uw haard
 • een haard met meer warmteopbrengst

Ook kunnen vogels in de zomer nesten in uw schoorsteen bouwen. Daarmee raakt uw schoorsteen verstopt. Het schoorsteenkanaal moet dus schoon en vrij van obstakels zijn wilt u veilig kunnen stoken. Wist u dat de schoorsteen door kachelfabrikanten de motor van de kachel wordt genoemd?

Uw verzekering heeft het recht niet uit te keren als uw schoorsteen niet op tijd is geveegd. De instructie van uw haard geeft aan dat u minimaal 1 maal per jaar uw schoorsteen moet laten vegen. Doet u dit niet dan is het verzekringstechnisch "achterstalling onderhoud"                    

Het VROM eiste al vanaf 1992 dat het minimaal 1 maal per jaar moet gebeuren. Dan is er nog het bouwbesluit welke dezelfde normen aangeeft. U speelt immers met vuur in uw huis. Dat kan en moet veilig.

Voor een afspraak klikt u hier

Waarom een schoorsteenveger van Absoluut kiezen?

Allereerst dient u te weten dat ook in dit oude beroep de technieken niet stil staan. Een schoorsteenveger die met kogel en borstel werkt behoort tot het verleden. Wij werken alleen met de beste materialen en het revolutionaire Rodtech systeem. 

Trots zijn we niet alleen de allereerste gebruikers van dit systeem in Nederland. Maar de eerste en enige die dit tot standaard werkwijze hebben gemaakt. 

Voordat we bij u thuis beginnen dekken we de vloer voor de haard af met speciale dekens. Al ons materiaal wordt op deze dekens geplaatst. Vervolgens wordt de haard afgedekt of voorzien van speciale door ons ontwikkelde passtukken om zo stofvrij mogelijk te werken. In tegenstelling tot vroeger hoeven wij het dak bijna nooit meer op. Ons revolutionaire elektrisch en roterende veegsysteem wordt vaak zelfs door de haard of kachel heen het kanaal ingevoerd.

Hoe werkt elektrsch vegen met Rodtech? En welke voordelen heeft het?

De overmaatse borstels met nylon zwepen draaien met 300 toeren per minuut in uw kanaal rond. Hierdoor wordt uw schoorsteen wel tot 40 maal op 1 plaats geveegd. Dit i.p.v. maar 3 of 4 maal, zoals vroeger. 

Alle vuil wordt meteen afgezogen door een krachtige zuiger met HEPA filters. Deze zuiger is direct aangesloten op ons  nieuwe veegsysteem. Deze manier van stofvrij werken levert niet alleen een “brandschone” schoorsteen op, ook hoeven de schoorsteenvegers hierdoor niet meer het dak op. Zo kunnen we dus bij weer en wind, regen en sneeuw lekker doorwerken en hoeft u zich geen zorgen te maken over schade aan het dak.

En dan? De zaken netjes afgerond.

Nadat de draaiende borstels van onder tot boven door het hele kanaal zijn geweest en de schoorsteen grondig schoongemaakt hebben, ruimen we alles weer netjes op. Over het algemeen merkt u niet eens dat we geweest zijn. Op de schone schoorsteen na dan. 

Is de schoorsteenvegers iets opgevallen dat uw aandacht vereist dan zal hij dit met u bespreken en krijgt u professioneel advies. Uiteraard helpen we u, zo nodig en indien gewenst, graag bij eventuele aanpassingen die noodzakelijk zijn aan uw schoorsteen of kanaal. Maar dit gebeurt niet meteen bij het vegen en nooit zonder u eerst een prijsopgave aan te bieden. Voor extra werk komen we terug. 

Onze schoorsteenvegers zullen u nooit ongevraagd diensten of producten opdringen!

U ontvangt van de schoorsteenveger een veegbewijs. Dit is tevens uw rekening. Dit veegbewijs is 1 jaar geldig en wordt erkend door alle verzekeraars in Nederland. We werken immers zelf veel voor verzekeraars na schoorsteenbrand. 

U wordt automatisch opgenomen in ons bestand en jaarlijks helpen we u via e-mail herinneren aan het vegen van de schoorsteen. Reageert u hier niet op dan halen we u uit het bestand en kunt u zich opnieuw via deze site aanmelden door op de knop “afspraak maken schoorsteenvegen” te drukken. 

Kortom bent u bij Absoluut alleen aan het juiste adres als u schoorsteenvegen net zo serieus neemt als wij!

Vanuit Heerlen in Parkstad bedienen wij de gemeenten:

 • Heerlen
 • Vaals
 • Gulpen-Wittem
 • Eijsden-Margraten
 • Maastricht
 • Stein
 • Echt-Susteren
 • Valkenburg
 • Voerendaal
 • Simpelveld
 • Kerkrade
 • Landgraaf
 • Nuth
 • Meerssen
 • Beek
 • Schinnen
 • Brunssum
 • Onderbanken
 • Sittard-Geleen

U wilt uw schoorsteen laten vegen of inspecteren?

Vul dan svp alle gegevens hiernaast in en onze planning zal snel contact met u opnemen voor een geschikte datum. 

Staat u eenmaal in ons bestand, dan ontvangt u jaarlijks een vrijblijvende herinnering voor het vegen van de schooorsteen. Wij verplichten u nergens toe en zullen u nooit binden aan een contract.

Onze schoorsteenvegers zullen u nooit ongevraagd diensten of producten opdringen!

Economiestraat 13
6433 KC Hoensbroek
T. 045 - 850 28 82

Algemeen : info@absoluutvegen.nl
Schoorsteenvegen : afspraak@absoluutvegen.nl

Stel een vraag of maak een afspraak;

Keuze: Vegen of Inspecteren?
Vegen
Inspecteren
Versturen